Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΧΑΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ !!!



11.412.461 ευρώ σε Αχαΐα. 8.550.014 ευρώ σε Ηλεία. Απαξίωση, εμπαιγμό και κοροϊδία σε Αιτωλοακαρνανία

Σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ μοιράζει ο Ρέππας σε Αχαΐα και Ηλεία για την αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς σε σχολεία. Ούτε δεκάρα τσακιστή στην Αιτωλοακαρνανία. Γιατί; Τι κάνουν οι βουλευτές;

Για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν απ’ το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας έδωσε εντολή για τη διάθεση κονδυλίων ύψους 19.962.475 ευρώ στις Νομαρχίες Αχαΐας και Ηλείας. Τα 11.412.461 ευρώ θα πάρει η Αχαΐα, τα 8.550.014 ευρώ η Ηλεία. Η Αιτ/νία… απλώς δεν υπάρχει.

Για μια ακόμη φορά δηλαδή οι κυβερνώντες δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξη του νομού μας και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Και θα πρέπει η κυβέρνηση και ο κ. Ρέππας να εξηγήσουν με βάση ποια λογική δίδονται 20 εκατομμύρια μόνο στους δύο νομούς της Περιφέρειας Δ.Ε. για αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς του 2008, όταν στο σχολείο του Θέρμου λ.χ. απ’ τους σεισμούς του 2007 οι μαθητές εξακολουθούν να στεγάζονται σε κοντέϊνερς ανάμεσα σε δύο χειμάρρους, όταν απ’ το σεισμό του 2006 οι μαθητές της Βόνιτσας εξακολουθούν να βρίσκονται σε τολς και σε επικίνδυνα κτίρια. Και ενδεικτικά αναφέρουμε τα δύο αυτά σχολεία. Δεν γνωρίζει ο κ. Ρέππας το πρόβλημα σχολικής στέγης στο νομό; Δεν γνωρίζει ότι η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δεν έκανε όσα όφειλε για να δημιουργηθούν οι υποδομές που ο τόπος έχει ανάγκη, αλλά, μέσω του ΟΣΚ και των όσων απίθανων δικαιολογιών έβρισκε κάθε φορά, εμπόδισε τους τοπικούς φορείς στο να δημιουργήσουν σύγχρονες σχολικές μονάδες;

Ο κ. Ρέππας βέβαια… ίσως να το σκέφτηκε και διαφορετικά. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος επέλεξε το χρόνο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, διαπιστώνοντας φυσικά προθυμία απ’ ορισμένους πολιτικούς «πατέρες» της Αιτ/νίας να διαπραγματευτούν την… τιμή πώλησης του ποταμού.

Δείχνει λοιπόν τις δικές του προθέσεις έναντι της Αιτ/νίας και σε μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε η απόφασή του να αγνοήσει το νομό μας να εκληφθεί και ως έμμεσος πολιτικός εκβιασμός. Εκτός και αν ο ίδιος έχει άλλον τρόπο να εξηγήσει γιατί αγνοεί την Αιτ/νία, πράγμα που με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε να κάνει… εφόσον υπάρχει βεβαίως λογική εξήγηση και ερμηνεία.

πηγη
maxaliwtis.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
    ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ 2,3 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟΝ . ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ 500 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΑΠΑΝΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ. ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΩΚΟΣ (ΝΟΜΑΡΧΗΣ) - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

    Υ.Γ. Αν μαθετε τίποτε για τα λεφτα, πεστε το και σε μας .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή